FOILE:
un ou, 150g zahar. doua linguri miere, 3 linguri lapte, 1lingurita bicarbonat, 50g unt se fierb pe baie de aburi cca 10 minute; se adauga 450g faina se framanta un aluat din care se coc trei foi.
CREMA: 3 linguri de faina, 250g lapte, 250g zahar se fierb amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. se ia de pe foc si se adauga 200g unt.
Se umplu foile si se glazureaza prajitura cu o glazura de cacao (vezi prajitura Pinguin) sau crema Finetti.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu