luni, 8 noiembrie 2010

Budinca de conopida (ciuperci)


800 g conopidasau 600g ciuperci, 150 g unt, 200 g faina, 1 l lapte, 6 oua, 50 g pesmet, 50 g unt pentru uns forma, piper, sare
Din unt, faina si lapte se prepara un sos gros Bechamel care se fierbe pe plita pana se ingroasa, dupa care se da la o parte sa se raceasca. Conopida se fierbe in apa clocotita cu sare, apoi se raceste, se desparte in bucatele si se pune in sosul Bechamel. Se adauga galbenusurile, sarea, piperul si la urma albusurile batute spuma, dupa care se amesteca usor. Compozitia se asaza intr-o forma unsa cu unt, presrata cu pesmet si se introduce in cuptor, unde se tine pana se rumeneste.
Ca sa fie mai picanta, se pot adauga in compozite 100 g branza telemea sau cascaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu