800 g conopidasau 600g ciuperci, 150 g unt, 200 g faina, 1 l lapte, 6 oua, 50 g pesmet, 50 g unt pentru uns forma, piper, sare
Din unt, faina si lapte se prepara un sos gros Bechamel care se fierbe pe plita pana se ingroasa, dupa care se da la o parte sa se raceasca. Conopida se fierbe in apa clocotita cu sare, apoi se raceste, se desparte in bucatele si se pune in sosul Bechamel. Se adauga galbenusurile, sarea, piperul si la urma albusurile batute spuma, dupa care se amesteca usor. Compozitia se asaza intr-o forma unsa cu unt, presrata cu pesmet si se introduce in cuptor, unde se tine pana se rumeneste.
Ca sa fie mai picanta, se pot adauga in compozite 100 g branza telemea sau cascaval ras.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
luni, 8 noiembrie 2010
Budinca de conopida (ciuperci)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu