300 g cascaval ras, 4-5 oua, 100 g unt, 100 g faina, ½ l lapte, piper, sare, pesmet
Din unt, faina si lapte se prepara sos gros Bechamel. Dupa ce sosul s-a racit putin, se adauga galbenusurile, piper, sare, 200 g cascaval ras si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se pune compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet, dupa care se netezeste, se presara pe deasupra cu restul de cascaval ras si se introduce in cuptorul incins potrivit. Se servetse in momentul in care budinca a crescut si s-a rumenit frumos.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
luni, 8 noiembrie 2010
Budinca de cascaval
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu