Ingrediente:
2 si1/2 cani de zahar
1 si1/2 pachet de unt
7 linguri de apa
3 linguri cacao
4 oua
1 cana faina
arome
2 pumni de nuca tocata (alune, migdale, nuca de cocos)
Se fierbe zaharul untul, apa si cacaoa cca 5 minute dupa ce a dat in clocot, pana devine un sirop gros. Se ia de pe foc, dupa ce s-a racit putin se adauga doua galbenusuri. Din aceasta compozitie se pastreaza 14 linguri pentru glazurarea prajiturii. In restul compozitiei adaugati celelalte doua galbenusuri, aromele, albusurile spuma si faina.
Coaceti prajitura la foc mic (cca 45 minute), apoi turnati pe prajitura fiebinte glazura si nuca tocata.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu