luni, 8 noiembrie 2010

TURTA DULCE


Ingrediente

Faina 600 g miere 250 g zahar tos 250 g oua 3 buc unt 50 g praf decopt 1 plic lamaie 100 g nuci 200 g zahar cristal 150 g

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar, pana ce acesta se dizolva complet, se adauga mierea incalzita, untul, coaja de lamaie rasa, praful de copt stins cu zeama de lamaie si la urma se pune faina. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 24 ore. A doua zi se intinde cu sucitorul o foaie, se decupeaza coca cu mule (forme) pentru decupat coca, ca de exemplu: stelute, cizme, trifoi, frunze, inimioare etc. Fiecare figurina se unge pe una din fete cu albus de ou, se presara cu zahar si nuci macinate, se asaza figurinele in tavi si se coc la un foc potrivit si apoi se asaza pe un platou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu