FOILE: Un ou, se freaca cu 8 linguri de zahar pana se topeste, apoi se adauga 8 linguri de lapte si 10 linguri de ulei, 1 lingurita de amoniac dizolvat in otet. Din aceasta compozitie se coc trei foi.
CREMA:300g lapte se fierb cu 3 linguri cu varf de gris si 2 plicuri de zahar vanilat.
200g unt se freaca cu 200g zahar. Dupa ce s-a racit grisul, se adauga cate o lingurita de unt amestecat cu zahar, amestecand mereu.
GLAZURA:doua albusuri batute spume se amesteca cu daua pahare zahar pudra si zeama de la o jumatate de lamaie.
Foile se insiropeaza cu un sirop facut din zahar ars si rom(esenta). Se umplu foile cu crema si se intinde glazura peste ultima foaie.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu