FOILE: Se framanta un aluat din 200ml smantana, un pachet de margarina, un ou, o lingura de zahar si faina (cca 900g).
CREMA: 150 ml lapte, 3 linguri cu varf faina, 250g zahar, arome se fierb pana se ingroasa. Dupa ce se ia de pe foc se adauga 300g unt.
Se caramelizeaza 70g zahar si se stinge cu apa. Cu acest sirop se insiropeaza foile.
Se umplu foile cu crema se unge si ultima foaie peste care se presara nuca zdrobita cu sucitorul
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu