FOILE: Se framanta un aluat din 100g zahar, 100g ulei, 100g lapte, 3 oua, amoniac stins cu lapte, faina cat cuprinde
CREMA: 200g zahar, 200g lapte, 80g faina, doua galbenusuri se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se adauga o lamaie zeama si coaja, si 200g unt. Se amesteca bine si se umplu foile cu crema.
Prajitura se acopera cu o glazura alba (vezi "Prajitura Alba ca zapada)
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu