200g unt se freaca spuma cu 200g zahar si vanilie, se adauga 200g nuca macinata, 6 albusuri batute spuma si 100g faina.
Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata, iar cand este aproape coapta se toarna peste prajitura o crema din 6 galbenusuri frecate cu 200g zahar pudra. Se coace in continuare cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a intarit crema de galbenusuri.
Se raceste prajitura si la sfarsit se mai adauga o crema formata din 100g unt, 100g zahar, 100g nuca, vanilie scortisoara.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu