75g (3 linguri) zahar, 30ml (2 linguri) apa, 2linguri cacao si 25g unt se fierb pana se ingroasa (cam 5 minute dupa ce da in clocot). Se toarna peste prajitura.
Este o glazura foarte lucioasa, nu este de loc casanta si se prepara usor.
Aceasta glazura ajunge pentru o prajitura cu dimensiunile 20/30 cm (600 cmp).
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Foarte buna. Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereEu am adaugat putin mai multa apa (si o lingura de ulei) si a iesit perfect.
RăspundețiȘtergereaceasta glazura o folosesc mereu,nu dau gresi cu ea <3
RăspundețiȘtergereTocmai am incercat reteta si a iesit foarte bine glazura!
RăspundețiȘtergereAceasta glazura se poate de pus peste frișcă? !
RăspundețiȘtergereCred ca da. Sincer nu am incercat. Dar find destul de fluida se intinde usor. Se poate picura si face desene (arabescuri) cu ea. Nu e o obligatoriu sa fie intinsa in strat uniform.
Ștergere