Ingrediente:
150 g margarina, 2 linguri cu miere, 5 linguri zahar tos, 20 linguri zahar pudra, 250 g faina alba, 80 g alune prajite (nesarate), 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita rasa de amoniac (bicarbonat de amoniu), un praf de sare.
Instructiuni:
1 ) Frecam spuma margarina cu zaharul, adaugam mierea, zeama de lamaie, amoniacul si sarea.
2 ) Adaugam faina cernuta in prealabil, amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.
3 ) Din acest aluat luam o bucata ceva mai mare decat o aluna, din care facem o biluta. Asa procedam pana pana terminam tot aluatul.
4 ) Punem pe o furculita cate o biluta, pe care o introducem intr-un vas cu apa ca s-o umezim, apoi o tavalim in zahar pudra si prin alune pisate. Cautam sa le apasam usor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele.
5 ) Le dam o forma de disc, eventual le putem apasa usor cu furculita si le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
6 ) In cuptorul incins moderat, lasam tava aproximativ 10 minute, pana capata o culoare aurie frumoasa
Daca dorim dupa ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu putina apa, presaram zahar pudra si alune pisate, capatand un aspect mai placut.
Aluatul: 500 grame faina, 100 grame margarina muiata la foc, sare, 100 grame zahar, praf de vanilie, 5 linguri sirop de fructe, apa dupa cit e nevoie, 1,5kg mere.
Se amesteca toate si se face un aluat gros.
Aluatul se imparte in doua si o jumatate se pune intr-un strat subtire intr-o tava si se da la foc mijlociu, un pic pina se usca la suprafata.
Intre timp se pregatesc merele: se curata si se rad pe razatoare cu ochiuri mari. Se scurg de suc si se amesteca cu un pic de zahar ( dupa gust) si scortisoara.
Se scoate tava din cuptor si se adauga merele. Cealalta jumatate de aluat se intinde, si se pune deasupra merelor.
Se pune in cuptor la foc mijlociu pentru vreo 45 de minute, sau pina e coapta ( depinde de cuptor).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu