ngrediente:
cca. 1 kg. mere (2 cani cu mere rase, cu varf), 2 cani cu varf de faina, 1 praf de copt, 2 cani cu varf de zahar, scortisoara.
Glazura:
125 g.margarina, 9 linguri zahar, 3 linguri cacao
Cana sa fie o cana mare de ceai....
Mod de preparare: Merele se rad pe razatoare, se amesteca bine cu zaharul, se adauga scortisoara si la sfarsit se incorporeaza faina + praful de copt.
Se unge o tava (putin mai mica decat cea de la aragaz) cu un strat gros de margarina si se toarna compozitia.
Se coace la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pana se desprinde de pe tava si se aureste bine, cca. 1 h.
In timpul cat se coace prajitura, ingredientele pentru glazura se pun intr-un vas si se fierb la foc mic, cu o tablita..
Dupa ce s-a copt imediat se toarna glazura calda. Se lasa prajitura putin sa se raceasca, se taie bucatele cu cutitul trecut prin jet de apa ca sa se poata taia mult mai usor.
Glazura patrunde in prajitura si ii da un gust deosebit.
Prajitura cu mere
1,5 kg mere,o cana (de cca 300 ml) cu faina, aceeasi masura cu zahar si inca una cu gris, un praf decopt,scortisoara.
Cureti merele si le razi.Nu le storci, nu le calesti! Din cana cu zahar iei 4 linguri si le pui in mere.Pui scortisoara dupa gust.
Amesteci faina,grisul ,zaharul si praful de copt.Ungi o tava din belsug cu margarina si tapetezi cu faina. Imparti amestecul de faina in doua.Procedezi la fel si cu merele.Pui un strat de "aluat" in tava, peste el pui o parte din mere,pui restul amestecului de faina si deasupra mere.Coci cca 30 minute.ai grija sa fie merele foarte zemoase, sucul ajutand la cresterea prajiturii.Buna si in zi de post, pe cat de usor de preparat, pe atat de buna!I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu