Ingrediente:
Pentru foaie:
3 oua 14 linguri lapte(iaurt), 14 linguri ulei, 14 linguri zahar, 16 linguri faina, 1 praf de copt
Pentru umplutura:
600 gr branza de vaci, 150 gr zahar farin, 4 oua, zahar vanilat, 1 plic budinca de vanilie
Batem ouale bine cu mixerul la viteza mare, apoi adaugam pe rand laptele uleiul, zaharul, faina si la final praful de copt stins in zeama de lamaie. Ingredientele se pun exact in aceasta ordine. Ungem tava cu putin ulei punem jumatate din cantitatea de aluat si dam la foc iute cca 5 minute ca sa prinda repede pojghita deasupra.
Intre timp branza cu ouale, zaharul, praful de budinca si un plic de zahar vanilinat se mixeaza bine pana devin o crema pufoasa. Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, punem intreaga compozitie de branza si apoi incet turnam restul de aluat deasupra branzei, pentru a o acoperii in intregime. Se baga din nou la cuptor de aceasta data la foc mic pentru 30-40 de min pana se rumeneste frumos. cand este gata se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Umplutura poate sa difere dupa preferinte: mere, dovleac, budinca,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu