Blat: 8 oua, 260g zahar,140g nuca, 140g faina, arome, 1vf. de cutit amoniac, 3 linguri de apa.
Se bat albusurile cu apa apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, aromele, nuca faina si amoniacul.
Crema: 1 pachet de unt, 5 oua, 250g zahar, zeama a doua lamai.
Ouale se bat pe baie de abur cu zaharul, pana se ingroasa.
Se freaca untul si se adauga ouale racite si zeama de lamaie.
Glazura: se face un krant din 100g nuca si 100g zahar. Zaharul se caramelizeaza se adauga nuca macinata si se intinde compozitia pe o planseta unsa cu ulei. Dupa ce s-a racit sa sparge cu ciocanul de snitzel.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu