Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 lingur faina, praf de copt.
Se face un pandispan.
Crema 1: 4 galbenusuri se freaca cu 100g zahar, apoi se fierb pe abur, iar dupa ce s-a racit se freca cu 100g unt.
Aceasta crema se intinde peste pandipanul racit
Crema 2: 4 albususuri se bat pe abur 7 linguri zahar pudra; 7 linguri se caramelizeaza si se toarna peste albusuri (chinuiala mare) si se intinde toata compozitia peste albusuri.
Glazura: Se caramelizeaza zahar cu nuca macinata (in proportii egale, cca 100g sa ramana si pentru acadea) si se intinde pe o planseta unsa cu ulei. Dupa ce s-a racit se zdrobeste si se tapeteaza prajitura.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu