Ingrediente: 200g unt, 4 oua, 550g zahar, 200g lapte, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, arome
Blatul: se freaca 100g unt cu 4 galbenusuri si 200 g zahar, pana devine o consitenta spumoasa, se adauga treptat laptele si faina cu praful de copt si se toarna compozitita intr-o tava unsa si tapetata. Se da la cuptor; iar cand este aproape copt se toarna deasupra albusurile batute spuma cu 200g zahar pudra. Se lasa la cuptor cu usa intredeschisa, pana se intareste albusul.
Brajitura se acopera cu o glazura preparata astfel: 100g unt topit se toarna peste 150g zahar pudra se amesteca impreuna cu 1-2 lunguri de cacao, iar la sfarsit se adauga 1-2 lingur apa fiarta. Aceasta gazura este de consistenta serbetului si este foarte lucioasa.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu