luni, 15 noiembrie 2010

Prajitura "Pinguin"

Ingrediente: 200g unt, 4 oua, 550g zahar, 200g lapte, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, arome
Blatul: se freaca 100g unt cu 4 galbenusuri si 200 g zahar, pana devine o consitenta spumoasa, se adauga treptat laptele si faina cu praful de copt si se toarna compozitita intr-o tava unsa si tapetata. Se da la cuptor; iar cand este aproape copt se toarna deasupra albusurile batute spuma cu 200g zahar pudra. Se lasa la cuptor cu usa intredeschisa, pana se intareste albusul.
Brajitura se acopera cu o glazura preparata astfel: 100g unt topit se toarna peste 150g zahar pudra se amesteca impreuna cu 1-2 lunguri de cacao, iar la sfarsit se adauga 1-2 lingur apa fiarta. Aceasta gazura este de consistenta serbetului si este foarte lucioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu