INGREDIENTE: 8 oua, 500 ml lapte, 300g zahar, 300g piscoturi, o lingura si jumatate de gelatina.
In laptele fiert se pune zaharul. Se bat ouale si se toarna in lapte putin cate putin la foc mic si se amesteca pana se ingroasa.
Peste gelatina se pune apa clocotita; dupa ce se raceste se pune in compozitia cu lapte si se adauga frisca batuta.
Se tapeteaza o cratita cu celofan. Se pune un rand de portocale, un rand de crema cu frisca si unul de piscoturi, apoi se da la frigider.
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Aceasta este propria mea carte de bucate.Aici voi posta doar retete pe care le-m incercat si mi-au placut. Nu-mi propun o bucatarie anume, am sa incerc retete din toate bucatariile, daca nu-mi plac asa cum sunt le "adaptez" la gusturile mele. Asta numesc eu personalizare, le fac pe toate in stilul meu. Poate e lipsa de stil, dar asta e, sau mai exact asta sunt. Sper sa foloseasca celor care citesc acest blog. Va rog sa comentati, eventual sa contribuiti cu imbunatatiri si retete noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu